Piątkowe śniadanie

Piątkowe śniadanie to u nas najczęściej jajka na twardo albo twarożek z rzodkiewką, który bardzo lubi Kuba. Ostatnio jednak zrobiłam coś, co ze względu na Kubę robię rzadko – pastę z wędzonej makreli. Jest prosta do przygotowania i bardzo smaczna. Dobrze przygotować ją w czwartek wieczorem, bo najlepiej smakuje na drugi dzień 🙂 .

Pasta z wędzonej makreli

Składniki:

  • wędzona makrela – 1 duża
  • cebula – 1 mała
  • majonez – 3-4 łyżki

Przygotowanie:

Wędzoną makrelę rozdrobnić palcami usuwając ości.

Cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę. Dodać do makreli i wymieszać.

Dodać majonez do smaku, wymieszać, przykryć i wstawić do lodówki.

Przepis własny.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *